Haspelhoes

Haspelhoes

Voor elk probleem is een oplossing. Vanuit die gedachte is de haspelhoes ontwikkeld door Albers Zeilmakerij B.V. In koude periodes is het verwerken van kabels voor veel infra bedrijven een probleem omdat de buis veel stijver is dan in warmere periodes. Hierdoor treed er snel wokkelvorming op met als gevolg dat het inbrengen/inblazen van kabels minder ver kan dan in warmere periodes. Hierdoor zijn extra boringen en dus extra kosten onontkoombaar.

De haspelhoes is eenvoudig in gebruik en door één man te monteren. Door het aanbrengen van hete lucht onder de haspelhoes warmt de buis op. Na het opwarmen van circa 30 minuten (afhankelijk van het vermogen van de luchtverwarmer) is de buis dermate opgewarmd dat u geen last meer heeft van wokkelvorming.

Haspelhoes

Samengevat zijn de voordelen van het gebruik van de haspelhoes als volgt:

  • Buizen zijn snel en met licht werk van de haspel te halen.
  • Bij een soepele buis, treedt geen wokkelvorming op.
  • Een buis die gestrekt blijft liggen na uitrollen, veroorzaakt geen verkeershinder (een wokkel neemt veel ruimte in)
  • Een koude gewokkelde buis geforceerd rechttrekken (om in de geul te drukken), leidt tot torsie in de buis. Dit kan later tot problemen leiden met het inbrengen/inblazen van kabels.

Door het gebruik van de haspelhoes realiseert u een enorme kostenbesparing. Wilt u meer weten over de haspelhoes of een offerte aanvragen? Neem contact op.


Terug
Neem contact op met Albers Zeilmakerij

Hulp of advies nodig?

Wist u dat u ons team bestaat uit ruim 40 vakmensen? Geef uw vraag of opmerking door en wij zorgen er voor dat u de juiste persoon aan de lijn krijgt.

Albers Zeilmakerij is al meer dan 120 jaar een begrip in de zeilmakersbranche.

Neem contact op